Aktuale

Më 3 gusht PAN-i teston numrat

Presidenti i vendit, Hashim Thaçi, ka thirrur seancën konstituive të Kuvendit më 3 gusht. Në këtë ditë pritet që koalicioni PAN t’i dëshmojë numrat për t’i formuar institucionet, të cilët i ka proklamuar prej zyrtarizmit të rezultatit zgjedhor.

Edhe në takimin konsultativ që pati të hënën presidenti për caktimin e datës së seancës, në të cilin nuk ka marrë pjesë LV-ja dhe koalicioni LAA, zyrtarët e koalicionit PDK-AAK-Nisma kanë siguruar presidentin se i kanë votat e mjaftueshme për formimin e institucioneve të reja, shkruan gazeta “Epoka e re”.

“Ne mendojmë se i kemi numrat e nevojshëm që ta bëjmë konstituimin e Kuvendit dhe formimin e Qeverisë. Vendi ka nevojë për disa tema ndërkombëtare, siç janë: liberalizimi i vizave, demarkacioni, ushtria. Ne si subjekte politike do të dalim me një program të mirë qeverisës i një program të mirë qeverisës i PDK-ja e mbështet një vendim të tillë”, ka thënë zëvendëskryetari i PDK-së, Enver Hoxhaj.

the authorE B