Rajon & Botë

30 të vdekur pas rrëshqitjeve të tokës në Indonezi

Të paktën 30 persona humbën jetën pas rrëshqitjeve të tokës në një fshat në provincën indoneziane të Javës Lindore, si pasojë e shirave të rrëmbyer, thanë zyrtarë përgjegjës.

”Viktimat ishin duke korrur xhinxher në një kodër në rajonin e Ponorogos, kur rrëshqitja e tokës i zuri nën vete, pas shirave të rrëmbyer të një nate më parë”, tha Sutopo Nugroho, zëdhënës i Agjencisë për Menaxhimin e Fatkeqësive Natyrore.

”Një operacion kërkim-shpëtimi ka filluar nga ushtria, policia dhe banorët”, shtoi ai.

”Banorët u paralajmëruan nga autoritetet për kërcënimin e rrëshqitjes së tokës,megjithatë ata u rikthyen për të punuar”, theksoi Nugroho.