Kuriozitete

A ju shëndoshin arrat? Mësoni përgjigjen

Frutat e thata ju shëndoshin, në fakt është një besim i gabuar. Realiteti i fakteve është mjaft i ndryshëm. Varësisht nga lloji i frutave të thata që ju preferoni, ju mund të shijoni përfitime të ndryshme.

Bajamet janë të pasura me kalcium dhe sigurojnë një konsum të lartë të energjisë; arrat përmbajnë acid folik, i cili ndihmon në luftimin e lodhjes kronike; fistikët përmbajnë shumë proteina dhe stimuluar prodhimin e serotoninit.

Një studim i kohëve të fundit tregoi se arrat janë gjithashtu të dobishme për humbjen e peshës, në sajë të një eksperimenti që përfshinte njerëz të dhjamosur të cilëve iu dha smoothies për 5 ditë, në një grup një përqindje e caktuar përmbante arra, dhe një grupi tjetër pije që në vend të kësaj ishte pa arra.

Pastaj, pas 30 ditësh, ishte e mundur të verifikohej se si ata që pinin smoothies me arra, posedonin një veprimtari të shquar në anën e djathtë të trurit, përgjegjës për kontrollin e stimujve të urisë dhe për këtë arsye ata kishin më pak oreks dhe nuk e ndjenin nevojën për të ngrënë.

Prandaj, mund të konkludohet se arrat shtojnë ndjenjën e ngopjes dhe konsumi i tyre tregohet në dietën e të shëndoshëve dhe diabetikëve dhe në përgjithësi të atyre që përpiqen të humbin peshë.