Shëndetësi

Aknet zbulojnë problemet tuaja me shëndetin

Ndezjet e përkohshme nuk janë të rralla, por nëse vazhdimisht shfaqen në të njëjtat vende, atëherë ky është indikator i problemeve shëndetësore.

Arsyet kryesore të ndezjes së lëkurës janë stresi, reaksionet alergjike dhe mos balanca hormonale.

Aknet janë forma të shpeshta që paraqiten sidomos te femrat dhe ato paraqiten më së shumti gjatë verës. Ato krijohen nga një sërë faktorësh, si alergjia ndaj ushqimit, alergjia ndaj barnave, sëmundjet autoimune, infeksioneve, dermatitisi.

Ato po ashtu tregojnë se nga çka vuani. Nëse aknet janë të dhimbshme dhe nëse ato formohen në pjesë të caktuara të trupit, kjo është shenjë e se keni problem me organe të caktuara të tretjes.