Aktuale

Amerika ndërton aeroport ushtarak në bazën e Bondsteel, në Kosovë?

Mediat serbe kanë raportuar se amerikanët janë duke ndërtuar në mënyrë sekrete një aeroport ushtarak brenda Kampi Bondsteel, në Kosovë.

Baza ushtarake e ndërtuar në vitin 1999 tani është zgjeruar dhe me 100 hektarë, thonë mediat serbe.

Burimet nga strukturat e inteligjencës shpjegojnë se deri në njëfarë kohe amerikanët as nuk mendonin të bënin një aeroport në Bondsteel por se gjithçka ndryshoi pas ftohjes së marrëdhënieve me Rusinë dhe forcimit të rezistencës shkaktuar nga përhapja e NATO-s në lindje.

Për amerikanët është e rëndësishme që të ketë një bazë nga ku ata do të udhëheqin sulme, do të ulën aeroplanë transporti, dhe çdo gjë do të jetë sekrete.