Rajon & Botë

Ankohet Rusia: Amerika ka pushtuar një pjesë të Sirisë

Ushtarët amerikanë, baza e të cilëve është e vendosur në Tanf, pranë kampit më të madh të refugjatëve në Siri, aktualisht është e pushtuar, njoftoi Ministria e Jashtme ruse.

“Kampi Rukban ndodhet në qendrën e Tanf, e cila është një territor i zënë nga forcat e armatosura amerikane”, thuhet në deklaratë, transmeton portali arbresh.info

Ministria e Punëve të Jashtme të Rusisë theksoi se amerikanët nuk lejojnë hyrjen në rajonin e njësive të ushtrisë siriane dhe përfaqësuesve të autoriteteve ligjore të republikës, por vazhdojnë të trajnojnë militantët e formacioneve ilegale të armatosura.

Problemi kryesor që ushtria amerikane ka krijuar dhe e cila është përmendur në mënyrë të përsëritur nga Ministria e Mbrojtjes së Rusisë është mungesa e ushqimit dhe ilaçeve në kampin e refugjatëve, për shkak të ndalimit të pranimit të karvaneve humanitare në këtë territor , prandaj Rusia ka bërë thirrje që të hiqen të gjitha kufizimet kur bëhet fjalë për konvojet me ushqim dhe ilaçe./arbresh.info/