Rajon & Botë

Arrestohen 20 persona për pedofili

Policia norvegjeze ka njoftuar se ka arrestuar 20 persona për pedofili, kurse 31 persona të tjerë janë nën hetime, në mesin e tyre ka dhe politikanë.

Gjatë hetimit është vërtetuar se të dyshuarit kanë abuzuar me të mitur, raporton AP, transmeton KosovaPress.

Zëvendës shefi i policisë, Gunnar Flojstad tha se ky është rasti më i madh i abuzimit të fëmijëve në Norvegji dhe numri më i madh i të arrestuarve janë me arsimim të lartë, si avokatë dhe politikanë.

Hetimi ka filluar në vitin 2015 dhe është zhvilluar nën emrin “dhoma e errët”./KosovaPress/