Rajon & Botë

Arrestohet ish-presidentja e Koresë së Jugut, Park Geun-hye

Park Geun-hye do të mund të qëndrojë në paraburgim 20 ditë para se kundër saj edhe zyrtarisht të ngritët padi për dyshimet e dhjetëra krimeve, përfshirë zhvatje dhe shpërdorim të detyrës.Autoritetet e Koresë së Jugut arrestuan sot herët në mëngjes, ish-presidenten e vendit Park Geun-hye.

Arrestimi është kryer me urdhër të gjykatës në Seul, me kërkesë të zyrës së prokurorit të shtetit.Park Geun-hye do të mund të qëndrojë në paraburgim 20 ditë para se kundër saj edhe zyrtarisht të ngritët padi për dyshimet e dhjetëra krimeve, përfshirë zhvatje dhe shpërdorim të detyrës.