Aktuale

Britania e Madhe kërkon serish ndryshimin e mandatit të UNMIK-ut

Ambasadori britanik në OKB, Matthew Rycroft ka mbështetur nismën e Shteteve të Bashkuara, Francës dhe Kosovës për të ndryshuar formatin e misionit të OKB-së në Kosovë.

“Është koha që UNMIK të punojë më pak, e jo më shumë”, tha diplomati britanik, duke shtuar se Britania ishte e zhgënjyer, pasi një iniciativë e tillë nuk gjen mirëkuptimin e palëve tjera.

Ndërsa zëvendës ambasadori kinez pranë OKB-së, Vu Haitao u bëri thirrje palëve të përfshira “në procesin e zgjidhjes së krizës në Kosovë” që të përmbahen nga retorika e ndezur, duke theksuar se Rezoluta 1244 është një kuadër i shkëlqyeshëm për dialog.