Shëndetësi

Çfarë ndodh nëse mbani lëkurën e bananes në fytyrë për gjysmë ore

Dhimbja e kokës është një ndër gjendjet më të bezdisshme që mund t’ju ndodhin sidomos në kohën e verës.

Kur dhimbja bëhet më e fortë, gjëja e parë që na shkon në mend është që të pimë ndonjë bar qetësues, i cili edhe pse neutralizon dhimbjen, ka efekte anësore për mëlçinë, tensionin e lartë të gjakut etj.

Zgjidhja mund të bëhet edhe pa barna, duke përdorur lëkurën e bananes. Ju duhet ta merrni atë dhe ta vendosni në zonën e ballit, duke e lënë që të veprojë për gjysmë ore. Pas kësaj menjëherë do ta vëreni ndryshimin, pasi që bananet përmbajnë sasi të lartë mineralesh dhe anti-inflamatorë që lehtësojnë dhimbjen.