Kuriozitete

Çfarë thotë ngjyra e syve për personalitetin tuaj

Është një aspekt shumë i diskutuar, që ashtu si fytyra dhe tiparet e tjera trupore, edhe ngjyra e syve ka një rol në qëndrimin tonë, përcjell arbresh.info

Plotë 428 njerëz u studiuan nga shkencëtarët në Universitetin Obrebro në Suedi, për të parë nëse tiparet e personalitetit të tyre kanë lidhje me ngjyrën e syve

“Syri është aq ngushtë i lidhur neurologjikisht në tru sa që ju do të mund ta quani atë ‘pjesë e trurit’ të cilën mund ta shihni nga jashtë,” thotë Dr. Antony Fallone nga Universiteti i Edinburgut. “Duket se sytë mbajnë të dhëna jetike për funksionin e trurit tonë,” thotë ai.

Disa njerëz do të kërkonin edhe dëshmi shkencore për ta besuar një gjë të tillë. Shumë studime kanë treguar se ngjyra e syve ka ndikim në personalitetin tonë dhe e dikton sjelljen tonë deri në një shkallë të caktuar. Ja disa fakte interesante, që tregojnë ndikimin e ngjyrës së syve në personalitetin tonë në bazë të disa studimeve.

Sytë e kaltër

Njerëzit që kanë sytë e kaltër janë të lumtur, për faktin se ngjyra e tyre është shumë e dëshirueshme dhe shpesh lidhet me një pamje më rinore. Është thënë se njerëzit me sy të kaltër kanë më shumë tendenca për lidhje afatgjata. Ata janë të bukur, të qetë, të mirë dhe të mençur. Sidomos ata që kanë ngjyrë të kaltër më të errët janë njerëz shpirtërorë, të cilët posedojnë edhe një fuqi të observimit të mirë.

Sytë e kafenjtë

Kjo ngjyrë e syve është më e zakonshme dhe njerëzit që e kanë këtë ngjyrë, konsiderohen atraktivë, me vetëbesim dhe të admirueshëm. Ata janë njerëz të pavarur, të cilëve u pëlqen të bëjnë miq, janë të sjellshëm dhe të kujdesshëm. Ata mund t’i argëtojnë njerëzit dhe t’i bëjnë ata të qeshin. Ata kanë një natyrë të dashur dhe janë shumë të afërt me familjen. Një tjetër karakteristikë e rëndësishme e njerëzve me sy të kafenjtë është se ata kanë shumë vetëbesim, janë persona të vendosur dhe të besueshëm. Ata janë adhurues të natyrës, janë shumë shpirtërorë dhe mund të jenë shumë kokëfortë nganjëherë.

Sytë e zinj

Njerëzit që kanë sy të zinj zakonisht konsiderohen të besueshëm dhe të përgjegjshëm. Atyre nuk u pëlqen të flasin shumë për veten dhe njihen sikur persona të fortë shpirtërisht. Prandaj edhe mendohet se janë njerëzit me më së shumti sekrete. Sidoqoftë ata janë edhe shumë të pasionuar dhe të gjallë. Ata nuk i lënë miqtë e tyre në nevojë vetëm. Ata janë optimistë dhe nuk ndalen, kur kanë diçka për të dëshmuar. Ata dinë se si t’ua dëshmojnë vlerën e tyre të tjerëve.

Sytë e larmë

Njerëzit me sy të larmë zakonisht janë elegantë. Ata janë njerëz të pavarur dhe kurajoz, të cilëve u pëlqen diversiteti dhe nuk hezitojnë të provojnë gjëra të reja. Ata i pranojnë sfidat me plot vullnet. Shumica prej tyre janë njerëz spontanë dhe argëtues.

Sytë e gjelbër

Sytë e gjelbër konsiderohen si sytë më misteriozë. Njerëzit me sy të gjelbër janë kureshtarë nga natyra dhe janë shumë inteligjentë. Ata kalojnë mirë në lidhjet e tyre dhe janë njerëz të pasionuar. Kanë një vullnet të madh për jetën dhe dëshirojnë që të jetojnë çdo moment si duhet. Xhelozia është një faktor që zakonisht bën pjesë në mesin e tipareve negative të personalitetit të tyre.

Sytë e hirtë

Është vërtetuar se njerëzit me sy të hirtë janë të mençur dhe të ndjeshëm e më pak agresivë nga të gjithë. Ata janë të njohur për ndjeshmërinë, fleksibilitetin, qëndrimin e fortë dhe fuqinë e brendshme. Ata kanë një stil të mendimit analitik dhe janë racionalë e të qartë në mendimet e tyre.