Kuriozitete

Çka është manipulimi?

Njerëzit nuk janë të vetëdijshëm për ”bindjen pa dhimbje.”
Manipulimi mbështetet te studimi shkencor i njeriut. Janë zgjedhur dimensionet e sundimit (mediat masive).

Varësia e individit nga organizatat e fuqishme dhe nga institucionet që kanë monopolin e informacioneve është e frikshme.

Manipulimi është ndarje e punës dhe specializimi i pengon individët që të arrijnë të kuptojnë atë që po ndodhë me shoqërinë civile, prandaj janë të detyruar që këto pamje të shoqërisë ta marrin prej atyre që ua ofrojnë këtë pamje, transmeton lajmi.net

Manipulimi nuk është një formë e institucionalizuar e sundimit, prandaj dhe ai që e ka këtë fuqi nuk duhet të thotë se si do e përdorë, kur dhe për ç’qëllim. Kështu që, për qytetarët, qëllimi i vërtetë mbetet i panjohur. /Lajmi.net/

Burimi: ”Peshkatarët e shpirtrave njerëzorë” GJ.SH