Kuriozitete

Çokollata e zezë disponon njerëzit, redukton depresionin

Personat që rregullisht konsumojnë çokollatë të zezë janë më pak të rrezkuar nga depresioni, shkruan Dailymail, Shkencëtarët me anë të një ekserimenti të fundit kanë gjetur se njerëzit që konsumojnë çokollatë të zezë janë më pak të rrezikuar nga depresioni në krahasim me ata, që konsumojnë çokollatë të bardhë apo ata që nuk konsumojnë fare.

Sipas shkencëtarëve, çokollata e zezë përmban një numër të lartë të antioksidantëve, të cilët e reduktojnë inflamacionin-, një proces, I cili thuhet se është I lidhur me depresionin, transmeton Express.

Studimi u publikua në revistën “Depression and Anxiety”, dhe ishte realizuar nga një grup shkencëtarësh nga universiteti Londrës.

the authorBurbuqe Metolli