Rajon & Botë

DASH: Ballkani i rrezikuar nga terroristët

Irani vazhdoi të jetë “një shtet sponsorizues i terrorizmit”edhe në vitin 2016 me grupacionet të cilat i kanë mbështetur dhe aftësinë e tyre për ti rrezikuar SHBA-të dhe aleatët e tyre.

Kjo theksohet në raportin e sotëm të Departamentit të Shtetit Amerikan për terrorizmin global, transmeton agjencia e lajmeve INA.

Në këtë raport gjithashtu theksohet se grupi i shtetit islamik, i cili është akuzuar për shumë sulme, është duke e humbur mbështetjen në Irak dhe Siri, por paralajmërohet se gjatë kthimin të luftëtarëve në shtëpitë e tyre mund të paraqes rrezik për vendet e Ballkanit dhe Azisë Qendrore.

Raporti vjetor për terrorizmi publikohet njëherë në vit nga 2004 dhe me këtë Departamenti i Shtetit i mundëson Kongresit që të marr informacione të rregullta për terrorizmit gjithandej nëpër botë.