Rajon & Botë

Dënohet me burgim të përjetshëm neo-nazistja

Pas pesë viteve gjykim, një anëtare e bandës neo-naziste është shpallur fajtore për 10 vrasje të motivuara nga racizmi.

Beate Zschäpe ishte e pandehura kryesore në gjykim mbi vrasjen e tetë turqve etnikë, një shtetasi grek dhe një policeje mes viteve 2000 dhe 2007, transmeton portali arbresh.info.

Verdikti përmban një dënim automatik të përjetshëm.

Lidhja në mes të vrasjeve u zbulua vetëm rastësisht në vitin 2011, pas një grabitje të shkaktuar që çoi në zbulimin e grupit neonazist.

Zschäpe ndau një banesë në qytetin lindor të Zwickaut me dy burra, të cilët vdiqën në një pakt të vetëvrasjes. Trupat e Uwe Mundlos dhe Uwe Böhnhardt u gjetën në një karvan të djegur të përdorur në grabitje.

Zschäpe, Mundlos dhe Böhnhardt kishin formuar një qelizë të quajtur NSU (National Socialist Underground). Një shpërthim në shtëpinë e tyre – me sa duket në një përpjekje për të shkatërruar prova – çoi në Zschäpe duke u kthyer në veten e tij./Arbresh.info/