Aktuale

BE detyron Serbinë që të heq dorë nga Kosova

Bashkimi Evropian është duke e shtyrë politikën e zgjerimit anash dhe është duke u përpjekur për të nxitur ndikimin e Rusisë në Ballkan, ndërsa prej Serbisë pret që të heq dorë nga Kosova.

Kësisoj ka deklaruar për Deutsche Welle deputetja gjermane Sevim Dagdelen, transmeton Klan Kosova.

“Qëllimi është që Serbia të detyrohet që të tërhiqet nga Kosova dhe për këtë arsye përdoren negociatat për anëtarësim. Dhe këtu BE-ja shkel kriteret e veta. Performanca e tillë e institucioneve të BE-së nuk është e bazuar në asgjë, sepse ka ende shtete anëtare që nuk e njohin pavarësinë e Kosovës,” tha ajo.