Kuriozitete

Efektet negative të pallomave të lagëta!

Të gjithë i përdorin pallomat e lagëta dhe ka persona që i kanë pjesë të pandashme të përditshmërisë së tyre, pasi i cilësojnë si një mjet mjaft i rëndësishëm për higjenën

Megjithatë shpesh askush nuk e di se nga çfarë kompanie prodhohen apo çfarë përmbajnë pallomat e lagëta , aq më pak rreziqet e tyre.

Shumica e prodhimeve të pallomave të lagëta përmbajnë lëndë kimike dhe aciditete të ndryshme që shkaktojnë reaksion në lëkurë duke kundërvepruar në vend që të heqin bakteret i shtojnë ato. Madje janë shënuar raste ku persona të ndryshëm kanë përfunduar në spital pas përdorimit të pallomave të lagëta , sepse ato ishin diagnostifikuar me përmbajtje detmatiti, i cili shkakton kruajtje dhe rritim serioz të lëkurës.

Po ashtu pallomat e lagëta kanë veti negative edhe sa i takon ambientit. Ato nuk treten dhe kjo shkakton deri në ngordhje të gjallesave të detit nga gëlltitja e tyre.