Kuriozitete

Gjarpri arab i natës, krijesa që po habit të gjithë

Ky është gjarpri arab i shkretëtirës, specia më e parrezikshme në mesin e gjarpërinjve. Ai jeton në shkretëtirat e Arabisë dhe Iranit – dhe mund të përballojë temperatura ekstreme të të nxehtit.

Duke qenë gjarpër i natës, gjatë ditës ai futet thellë në rërën e shkretëtirës dhe gjatë natës del në sipërfaqe për të gjuajtur pre, transmeton Gazeta Express.

Ky gjarpër njihet si zvarraniku më budalla që jeton në planetin tonë. Se si duket ai, shikoni fotot:

the authorBurbuqe Metolli