Kuriozitete

Gjeli bën vezë! Kjo po ndodh për herë të parë në Bosnje

Në familjen e Rankës dhe Zore Boljanoviqit në fshatin Hrupjela të Bosnjës, gjeli filloi të bëjë vezë në forma të pazakonta, të madhësive dhe ngjyrave të ndryshme.

Ranko ka thënë se gjelin 1 vjeçar e kishte blerë para gjashtë muajsh në Ljubinje , dhe se pas një kohe e ka vënë re që po sillet çuditshëm .Deri në gjysmën e ditës ka qenë mashkull.

Ndërsa në pjesën tjetër të ditës femër , ka thënë Boljanoviq , i cili shton se në mëngjes gjeli është shumë i shqetësuar dhe kakaris si një pulë , ndërsa pasdite këndon dhe qarkullon nëpër oborr.

Ai sqaron se fillimisht për vezët mendoi se ishin nga pula , edhe pse nuk ishin të zakonshëm dhe me forma më të zgjatura .

Që gjeli nuk është “tamam mashkull , Ranko dhe gruaja e tij e kanë vënë re kur e kanë parë duke ndenjur në folenë e pulave.

kemi parë duke pushuar në kotec të pulave .

Para se të shkonte aty , vendi qëndronte i zbrazët , ndërsa pasi ngrihej mbeteshin vezët , deklaroi Ranko dhe shtoi se gjeli nuk bën vezë edhe shumë shpesh , por çdo 10-15 ditë .

Boljanoviq tregon se vezët e gjelit nuk e kanë pjesën e verdhë të vezës, por kur i fërgojnë ato shfaqen në mënyrë normale.

Nuk i konsumojmë për ushqim deri sa nuk përcaktohet se për çfarë bëhet fjalë”, ka thënë çifti .Ranko shprehet se gjeli i tij jeton “jetë moderne” dhe se pulat nuk i interesojnë shumë .

Ai tashmë është shndërruar në atraksion për gjithë qytetin .