Aktuale

Haradinaj: Deri në vitin 2020 presim anëtarësimin Kosovës në NATO

Kryeministri i vendit Ramush Haradinaj theksoi se sfidat e sigurisë i tejkalojnë kufijtë shtetëror.

Haradinaj shtoi se rreziqet që i veçojnë janë terrorizmi, ndërhyrja e Rusisë, krimet kibernetike dhe korrupsioni global.

Ai tha se Kosova e ka rrugën e saj në aspektin ushtarak dhe se duan sa më shpejt anëtarësimin në NATO.

Sipas tij deri në vitin 2020 presin përfundimin e anëtarësimit në organizatën me të fuqishme ushtarake.

Këto deklarata Haradinaj i bëri në konferencën ndërkombëtare “NATO dhe Ballkani Perëndimor – Dinamikat regjionale në periudhën e sfidave globale të sigurisë”, e cila po mbahet sot në Prishtinë.