Aktuale

Jeremiq shkruan zi e terr për Vuçiqin

Kryetari i Partisë Popullore të Serbisë, Vuk Jeremiq ka thënë se presidenti serb, ALeksandar Vuçi që gati gjashtë ka sunduar me sundimin e ligjit dhe ka abuzuar me qeverinë duke mbajtur në duart e tij “despotike të gjithë fuqinë e pushtetit”

“Natyra e mbretërimit të tij despotik është se, pavarësisht nga funksionet e kryera zyrtarisht tërësisht kontrollon të gjitha institucionet publike nëpërmjet rrjeteve të ngurta joformale të ndikimit,” ka shkruar ai në një artikull të botuar në revistën amerikane “The National Interest”, transmeton Klan Kosova.

Ai në shkrimin e titulluar”Çmimi i demokracisë në Ballkanin Perëndimor”, ka thënë se Vuçiq beson se supozimin se institucionet nuk duhet të kufizojë ushtrimin e pushtetit, dhe brutalisht të manipuluar opinionin publik për të arritur të tyre

Jeremiq, i cili është gjithashtu ish-ministër i jashtëm i Serbisë dhe kryetar i ka thënë se makina propagandistike e presidentit serb i cili me siguri do të vazhdojë të rrisë censurën për aq kohë sa është në gjendje të veprojë pa u ndëshkuar, kështu duke ia mundësuar Kryetarit të Partisë Përparimtare Serbe që të kaplojë të gjitha levat e pushtetit, transmeton Klan Kosova.