Aktuale

KDI: Legjislaturë e dobët vitin që shkoi

Gjatë këtij vitit 2016, Kuvendi i Kosovës është ballafaquar me mungesë të kuorumit.

Shumica parlamentare janë treguar të paaftë politikisht për të trajtuar tema të rëndësishme   dhe nuk kanë munguar as rastet kur pushteti legjislativ ka shfaqur tendencë për të ndërhyrë në fushën e gjyqësorit.

Kështu ka vlerësuar Albert Krasniqi nga Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) i cili ka bërë vlerësimin e punës së legjislativit për vitin 2016.

Krasniqi ka shtuar se në Kuvendin e Kosovës gjatë vitit që lamë pas, është përdorur gjuhë e ashpër dhe ofenduese.

Kryesuesit e seancave, sipas tij kanë qenë të dobët duke lejuar debate te tilla.

Tjetër praktikë negative sipas Krasniqit është edhe miratimi i ligjeve me procedura të përshpejtuara siç ishte Projektligji për Buxhetin.

”Kuvendi duhet ta shmangë këtë praktikë sa i përket miratimit të buxhetit. Kuvendi s’ka arrit të mbikëqyrë në mënyrë më strikte  punën e qeverisë./KP