Rajon & Botë

Kina dërgon satelit në hapësirë

Agjencia shtetërore kineze e Shkencës, Teknologjisë dhe Industrisë për Mbrojtjen Kombëtare njoftoi sot se ky vend do të lansojë raketën e dytë radhazi, të aftë për të transferuar ngarkesa të mëdha, të cilat në hapësirë do t’i bartë sateliti “Shigjijan – 18”.

Raketa Changjeng-5 Y2 do të lansohet nesër nga qendra e lëshimit në hapësirë Wenchang në provincën jugore kineze Hainan, transmeton TASS.