Aktuale

Komuna e Ferizajt e cilëson akt barbar vrasjen e rrëqebullit

Vrasja e kafshës së rrallë, e cila është e mbrojtur me ligj, ka shkaktuar reagime të shumta. Një qytetar i Ferizajt është arrestuar për shkak se, sipas Policisë, ka vrarë një kafshë të tillë dhe fotografinë e kafshës së ngordhur e ka postuar në Facebook.

Për këtë ngjarje ka reaguar Komuna e Ferizajt, përkatësisht Drejtoria e Bujqësisë dhe Pylltarisë, përmes Shoqatës së Gjuetarëve “Shqiponja” me të marrë informacionin nga terreni, ka denoncuar në Policinë e Kosovës rastin e vrasjes së rrëqebullit – kafshë e mbrojtur me ligj në Kosovë, përkatësisht specie e rrezikuar dhe e hasur në numër shumë të ulët për shkakun e ndikimit negativ të faktorit njeri dhe shkatërrimit të habitatit të tij.

“Një akt i tillë, barbar varfëron faunën tonë dhe rrezikon zhdukjen përfundimtare të kësaj specie të mbrojtur me ligj. Autoritetet lokale si vazhdimësi të bashkëpunimit me Policinë e Kosovës, kanë marr njoftimin se është arrestuar një shtetas për këtë rast, qytetar i Ferizajt nga fshati Varosh, dhe se po kryhen hetimet e nevojshme si dhe procedura paraprake e paraparë me legjislacionin në fuqi”, thuhet në njoftim për media.

Komuna e Ferizajt pret verdiktin e gjykatës përkitazi me këtë rast, duke besuar se gjyqësori do të japë shembullin e duhur në mbrojtje të faunës sonë dhe që raste të tilla të mos përsëriten më.

Autoritetet komunale falënderojnë Shoqatën e Gjuetarëve “Shqiponja” për angazhimin dhe bashkëpunimin, Policinë e Kosovës për korrektësinë e ndërveprimit si dhe gjithë akterët tjerë që në mënyrë konsistente ndërveprojnë që qytetarëve ferizajas t’u ofrohet një ambient i qetë dhe i sigurt.