Aktuale

Lekaj paralajmëron taksë edhe në autostradën e Kosovës

Ministri i Ministrisë së Infrastrukturës, Pal Lekaj, kanë thënë në emisionin “Zyra e Ankesave”, se janë në diskutime për vendosjen e kësaj takse.
Për më tepër Lekaj ka siguruar se do të jetë një takse e përballueshme për qytetarët.

“Ne jemi duke bërë fizibilitetin ekonomik edhe ç`është e vërtet që gjithkund në Evropë paguhet tarifa për mirëmbajtje. Por duhet të jemi të vëmendshëm sa i përket tarifës sepse ne e dimë në çfarë gjendje i kemi qytetarët dhe tarifat e shtrenjta nuk do të ndikonin mirë te ta”.

“Ne do të jemi të kujdesshëm se çfarë çmimi do të caktojmë e që do të jetë i arsyeshëm”, tha Lekaj.

Ky lajm vjen disa ditë pasi që për shfrytëzimin e autostradës në Shqipëri ka hyrë në fuqi taksa prej 5 euro për një drejtim, shumë kjo e cila po konsiderohet si e lartë.