Aktuale

Lëndët e Speciales maqedonase, në duart e gjykatëses “Swarovski”

Tatjana Mihajllovska dhe Lidija Petrovksa janë dy gjykatëset të cilat do të punojnë me aktakuzat të cilat në Gjykatën Penale i dorëzoi Prokuroria Speciale. Demolomi i komunës Qendër dhe nxitja e dhunës si dhe shkatërrimi i mbi dy mijë dokumenteve për pajisjen për përgjim janë dy lëndët në të cilat janë akuzuar 21 persona. Gjykatëset nga Gjykata 1 tani duhet të vlerësojnë nëse ka elemente për përgjegjësi penale, që pastaj eventualisht të caktojnë seancë kryesore, raporton Alsat.

 

Emri i gjykatëses Lidija Petrovska përmendet në bombat e publikuara të opozitës. LSDM-ja atëherë akuzoi se udhëheqja e lartë e VMRO-DPMNE-së merret vesh për zgjedhjen e gjykatësve, ndërsa rol në miratimin e vendimeve ka pasur edhe stolia “Swarovski”.

Gjykatësja Tatjana Mihajllovska ishte gjykatëse hetuese në lëndën “Likuidimi”, ku me 4 vjet e gjysmë burg u dënua gazetari Tomisllav Kezharovski. Ndërkohë Gjykata Penale informoi se përzgjedhja e gjykatësve është bërë në mënyrë elektronike. Nga kjo Gjykatë theksuan se nuk ka afat të caktuar formal për atë se kur duhet të caktohen seancat për lëndët e Prokurorisë Speciale, pasi vijon periudha e vlerësimit të aktakuzave të ngritura nga ekipi i Janevës.

Te të dy aktakuzat është paraparë dënim me burg deri në pesë vite.

PSP-ja nuk do të kërkojë ndërrim të gjykatëses Lidija Petrovska që ishte pjesë e materialeve të përgjuara të publikuara nga LSDM-ja. Institucioni i Katica Janevës do të presë që gjykata zyrtarisht të caktojë seancë dhe pastaj do të informojë se si do të veprojë dhe nëse do të kërkojnë gjykatësja e përfolur në bomba të ndërrohet.