Rajon & Botë

Lëvizje në BE – Finlanda njeh Kataloninë?

Finlanda mund të bëhet vendi i parë që do të njohë zyrtarisht Kataloninë si republikë dhe ky hap i shtetit skandinav mundet direkt t’i kundërvihet Bashkimit Evropian, shkruan Daily Express.

Deputeti i Laponisë, Miko Karna, paralajmëroi se në parlamentin finlandez, do të paraqesë propozimin që të njihet shteti i ri i krijuar, shkruan gazeta britanike.