Shëndetësi

Mënyra më e mirë për t’i hequr aknet nga fytyra

Sikurse në adoleshencë, edhe në moshën e rritur, madje edhe në kohë të menopauzës, shfaqen aknet. Mirëpo, si duhet të parandalojmë shfaqjen e tyre dhe infektimin?

Gjëja e parë që duhet të dini është se nuk duhet të ndërhyni asnjëherë me duar nga që mund të shkaktoni probleme të thella në gjendjen e lëkurës tuaj më vonë.

Ju duhet ta trajtoni fytyrën me produkte cilësore me përbërës organikë si kamomil, kalendulë, apo kamfor.

Duhet të përdorni ushqime të freskëta, vitamina A,C,E.

Duhet të përdorni drithëra, vaj ulliri, kos, fruta, perime, prodhime deti. Kujdesuni për veten tuaj.