Kuriozitete

Miksoni vazelinë me spec të kuq, rezultatet do t’ju mahnisin

Plagët janë diçka shumë e zakonshme dhe mund të shfaqen në çdo kohë. Infeksionet, incidente me mjete të mprehta, thyrja e një gote në dorë apo arsye të tjera janë ato të cilat shkaktojnë plagët. Sipas MedicineNet, ato vijnë si rezultat i dëmtimit të enëve të gjakut.

Lëkura është shumë e ndjeshme dhe ajo mund të dëmtohet në çdo rast pakujdesie. Megjithëse ju mund të mendoni se zgjidhja më e mirë për një plagë është të mbuloni atë me make-up derisa të shërohet, në fakt e keni gabim.Ka një metodë shumë herë më efektive që ju shëron çdo lloj plage. Kështu, kurseni kohë dhe para derisa të shkoni te mjeku, në rast se e keni shumë të nevojshme. Përveç tyre, kjo recetë nuk shoqërohet me asnjë efekt anësor.

Përbërësit:1 lugë çaji vazëlinë1 majë lugë çaji spec i kuq pluhur (Cayenne pepper)

Udhëzime:Miksojini të dy përbërësit dhe hidheni përziejen në nje kuti të vogël, të pastër. Lëreni mënjanë për pak minuta dhe më pas mund ta përdorni. Aplikojeni në vendin ku keni plagën. Bëjeni këtë herë pas here në mënyrë që të shëroni çdo plagë që keni në trup në një kohë shumë të shkurtër.