Shëndetësi

Mjalti si ilaç kundër kollës

Ky është një opsion që thjesht duhet ta përdorni nëse shpesh vuani nga kolla dhe ftohjet, por edhe nga sëmundjet e organeve të frymëmarrjes.

Këtu kemi një ilaç natyral që tejkalon problemet e përmendura. Ka aktivitet të lartë biologjik, mjalti mund të heqë mukozën nga trupi që paraqet problem. Në këtë mënyrë, mjalti është efektiv dhe i fortë për shërimin e kollës. Preferohet edhe te fëmijët që kanë telashet e ngjashme. Receta për kompresat nga mjalti që vepron kundër kollës

PËRBËRËSIT:

Mjaltë, Miell, Vaj bimor, Peshqir pambuku, Garzë, Shirit ngjitës.

PËRGATITJA:

Së pari, përzieni mjaltin me pak miell. Këtë e lini për më vonë për ta plotësuar ilaçin. Pak vaj bimor përzieni me mill. Përzierjen e vendosni në peshqirin prej pambuku dhe e lidhni. Kështu e vendosni në gjoksin e personit që vuan nga kolla. Mos e vendosni afër zemrës, por në mes të gjoksit. E përdorni 2 – 3 orë para se të shkoni në gjumë