Rajon & Botë

Mjeku që pretendon të ringjall të vdekurit

Mjeku indian Himanshu Bansal pretendon të jetë në gjendje të ringjallë të vdekurit, të paktën për njerëzit që përjetojnë një humbje të plotë dhe të pakthyeshme të funksionit të tyre të trurit, të quajtur gjithashtu “vdekje klinike”.

Pretendimi i tij ka revolucionarizuar botën e kërkimit, pasi ai do të ishte një hap i rëndësishëm për atë që konsiderohej e pamundur: pavdekësia.

Mjeku tha se ashtu si reptilët dhe amfibët kanë aftësinë për të rigjeneruar indet e tyre neurologjike, ne njerëzit gjithashtu mund të rifitojmë ndërgjegjen dhe të kapërcejmë shkaqet që shkaktojnë vdekjen e trurit.

Dihet se rigjenerimi i sistemit nervor njerëzor është praktikisht zero, megjithatë, llojet si salamandra mund të fshehin sekretin për të kapërcyer vdekjen. Pavarësisht nga kompleksiteti i qëllimit, Himanshu pretendon të mbajë disa shpresë për të qenë në gjendje për të kapërcyer vdekjen, sepse pas një vdekjeje klinike, personi ende ka aktivitet elektrik në trurin e tij.

Pavarësisht nga vdekja, gjaku i trupit vazhdon të qarkullojë, ka tretje, pjekuria seksuale mund të arrihet dhe madje edhe një fëmijë mund të lind.

Me ndihmën e një ekipi të bioteknologistëve, projekti i mjekut indian synon të “ringjallë” disa zona të sistemit qendror kur ata kanë pësuar dëme të pariparueshme, duke hapur derën për rimëkëmbjen e pacientëve të vdekur me karakteristika të caktuara specifike.

Mjeku dëshiron të tregojë se vdekja e trurit të njeriut mund të përmbyset nga stimujt elektrikë, stimulimet me lazer, dhe injektimet e qelizave staminale dhe aminoacideve në pjesën e mesme të sipërme, e cila drejton frymëmarrjen dhe rrahjet tona të zemrës.

Ai ka provuar teorinë e tij në dy pacientë me sukses relativ, pasi gjendja e tyre e vetëdijes pas testit ka qenë minimale, por ata besojnë se probabiliteti rritet në testet e ardhshme.