Shëndetësi

Mollët parandalojnë çrregullimet kardiovaskulare

Mollët janë tejet të shëndetshme, pasi përmbajnë një sërë vetish që na bëjnë mirë për shëndetin tonë.

Ato përmbajnë fibra, flavonoide dhe substanca të tjera që rregullojnë funksionimin e aparatin tretës, si dhe ngadalësojnë procesin e plakjes, transmeton “Zeri.info”.

Mollët kontribuojnë për të parandaluar çrregullimet kardiovaskulare falë vetisë së tyre për të favorizuar ngritjen e kolesterolit të mirë dhe reduktimin e kolesterolit të keq.

Ky fakt erdhi nga një studim britanik i zhvilluar në dy vjet, gjatë të cilit u konstatua se konsumi i mollëve nga personat që u mbajtën nën vëzhgim bën që kolesteroli të mbahet nën kontroll. /ZËRI/