Shëndetësi

Mos merrni shpesh suplimente të vitaminës D, ja çfarë i ndodhi një personi

Një person ka zhvilluar dështimin e veshkave pasi ka marrë 12 herë sasinë e rekomanduar të vitaminës D çdo ditë.

Personi 54-vjeçar, ende i pa identifikuar, nga Kanadaja, po merrte dozat për dy vjet e gjysmë pasi u këshillua nga një nutricient.

Por shëndeti i tij mori një kthesë për të keq, kur ai mori një pushim dy javor dhe kaloi tetë orë në ditë duke dalë në diell – ekspozimi ndaj diellit ndihmon trupin për të prodhuar vitaminë D.

Testet mjekësore treguan nivelet e tij të kreatininës në gjak duke u rritur, gjë që është një shenjë që veshkat po hasin vështirësi të funksionojnë si duhet.

Mjekët më pas gjetën një rrezik të madh të krijimit të vitaminës D dhe kalciumit në gjakun e tij, i cili kishte dëmtuar funksionin e veshkave të tij.

Atij mësohet t’iu ketë rekomanduar marrja e këtij suplimenti për 12 herë brenda 24 orëve. /Lajmi.net/

the authorBurbuqe Metolli