Shëndetësi

Nëse e keni këtë sëmundje, ja si ta ndaloni kruarjen e lëkurës

Ekzema është sëmundje e lëkurës, simptomat e së cilës manifestohen me skuqje të lëkurës, plasaritje dhe tharje e lëkurës që shkaktohet nga inflamacioni.
Por një pengesë edhe më e madhe bëhet kur lëkura fillon të kruhet dhe këshilla më e shpeshtë që ju drejtohet është “mos e gërvishtni”, njofton Klan Kosova.

Thonjtë tuaj dëmtojnë lëkurën e cila më pas ngrin molekulat inflamatore që përkeqësojnë gjendjen, shpjegon dermatologia, Jonathan Silverberg.

Për më tepër, kruarja kronike mund t’ju bëjë më të ndjeshëm ndaj infeksioneve, pasi është më e lehtë për bakteret që të lëvizin në lëkurën e plasaritur.

Mënyra më e mirë për të ulur ndjenjën e të kruarit është që të shkoni te mjeku për trajtime dhe barna me recetë nga ai.

Megjithëse mund të mos jetë e mundur të ndërpritet një herë e përgjithmonë, këtu janë tetë strategji që mund t’ju ndihmojnë t’i përmbaheni:

Shkoni në një vend të ftohtë

Ndërpritni rutinën tuaj

Pastrohuni me ujë më të nxehtë

Mos përdorni dorashka.