Kuriozitete

Nuk është Hitleri, ja kush ka qenë vrasësi më i madh në botë i njerëzve me ngjyrë (Foto)

Shumë njerëz nuk e kanë idenë se kush është personi në të majtë të fotos, por ju duhet ta dini. Duhet ta njihni atë po aq sa dhe Mussolini, Mao, Stalini dhe Hitler për shkak të gjenocidit që kanë nkryer.
Emri i tij është Mbreti Leopold II i Belgjikës, i cili ka vrarë më shumë se 10 milionë afrikanë në Kongo.

Menjëherë sapo përmendet Afrika na vjen në mendje fëmijët që vuajnë për bukë, sëmundjet e ndryshme dhe skllavëria. Ndërsa për njeriun i cili kërkoi të shuante një komb të tërë duke e privatizuar vendin e Kongos e duke dashur ta kthejë atë në pronën e tij, nuk ka ndodhur shpesh ta hasim në librat e shkollës. Leopold II morri fronin në vitin 1865 duke e kthyer në të lavdishme mbretërinë e Belgjikës.