Aktuale

PDK e Prishtinës: Komuna shkeli ligjin me tenderin e autobusëve

Dega e Partisë Demokratike të Kosovës, në Prishtinë, gjatë ditës së sotme, ka mbajtur një konferncë për shtyp, lidhur me shpalljen e fituesit të tenderit për blerjen e autobusëve.

Anëtari i Kryesisë së kësaj dege, Triumf Sadikaj, ka bërë me dije se i janë  drejtuar Agjencionit Kundër Korrupsionit dhe Komisionit Rregullativ të Prokurimit Publik rreth dy çështjeve që kanë të bëjnë me tenderin e fundit të Komunës së Prishtinës për blerjen e autobusëve.

Sadikaj, ka thënë se nënkryetari i Komunës së Prishtinës, Dardan Sejdiu ka kryesuar komisionin për hapje dhe vlerësim të këtij tenderi gjë që, sipas Sadikajt është shkelje e rëndë e legjislacionit që rregullon prokurimin publik, ndërsa çështja e dytë ka të bëjë  me përzgjedhjen e një kompanie e cila është 1.1milionë euro më e shtrenjtë sesa kompania më e lirë, vendim ky që  dëmton buxhetin e Komunës së Prishtinës dhe xhepin e qytetarëve të Prishtinës.

“1.1milionë euro të paguara më shumë nga Komuna e Prishtinës të cilat pretendojnë t’i mbulojnë me shtrenjtimin e biletës është bazë e mjaftueshme për t’u zhvilluar hetime sepse Komuna e Prishtinës është shndërruar në shtab të Vetëvendosjes dhe këto mjete mund të shfrytëzohen për të sponsorizuar shkatërrimin e kryeqytetit”, tha Sadikaj.

Ai ndër të tjera tha se asamblistët e PDK-së e kanë përkrahë këtë investim dhe do të  përkrahin çdo investim të mirëfilltë, transparent dhe në të mirë të qytetarëve të Komunës së Prishtinës.