Shëndetësi

Për çfarë ndihmon inhalimi me avull?

Inhalimi me avull ndihmon në lehtësimin e dhimbjeve të kokës të shkaktuara nga ftohjet apo sinusi, por nuk ka dëshmi shkencore që ndihmojnë në nxjerrjen e mukusit nga hunda.

Kjo për shkak se problemi këtu qëndron tek inflamacioni, duke bërë që indet të rriten. Kur është fjala për pastrimin e mukusit, duhet përdorur ndonjë sprej për hundë, apo ndonjë metodë tjetër e bërë në shtëpi, pasi janë më efektive se inhalimi me avull.

A ndihmon lule vjollca “Echinacea” në parandalimin e ftohjeve?
Disa studime tregojnë se lule ‘Echinacea’ mund të zvogëlojë ftohjen në mes 10 dhe 30 për qind, të tjera studime kanë gjetur se ka shumë pak ose aspak efekt.

Ideja është se ‘Echinacea’ nxit sistemin imunitar duke rritur numrin e qelizave të bardha të gjakut që mbysin virusin. Nuk ka dëme në përdorimin e saj edhe pse disa njerëz mund të përjetojnë efekte anësore, si skuqje apo stomak i trazuar. Echinacea nuk është e përshtatshme për fëmijët nën 12 vjeç./ Sovrani.info