Shëndetësi

Përfitimet shëndetësore nga gjumi i pasdites

Nevoja për më shumë gjumë varet nga organizimi i njeriut.

Një individ në gjumin e pasdites mund të pushojë vetëm 10-15 minuta dhe të ndjehet i çlodhur. Në anën tjetër dikujt, mund t’i nevojitet sasi më e madhe e gjumit.

Megjithatë, gjumi i pasdrekes sjellë mjaft përfitime shëndetësore.

Një orë gjumë pas drekës e mban trurin pesë vite më të ri, tregojnë shkencëtarët.

5 arsye kryesore për gjumin e pasdites  sipas dr. Zoran Gjogash, neuronjohës dhe ekspert për medicinën e gjumit

– do të çlodheni

– zvogëlohet ndjenja e lodhjes

– zmadhohet zgjuarsia dhe koncentrimi

– Disponim i përmirësuar

– jemi më të efektshëm: reagojmë më shpejtë në nevojën për të bërë diçka dhe kemi kujtesë më të mirë.