Tech

Prodhohet telefoni si ai i 007-tës që vetëshkatërrohet

Një grup studiuesish të Universitetit të Shkencës dhe Teknologjisë ”King Abdullah”, kanë prodhuar një telefon që vetëshkatërrohet, njësoj si ata që jemi mësuar të shohim në filmat me agjentin sekret 007.

Telefoni mund të vetëshkatërrohet nëse ushtrojmë një presin të caktuar ose duke e komanduar në distancë.

Ky mekanizëm mund të përdoret për të garantuar sigurinë në situata ekstreme, si në një film me James Bond.