Rajon & Botë

Pse të këqijtë kanë gjithmonë formën e fytyrës trekëndësh? (Video)

Matematicienti zbulon gjeometrinë e fshehur të filmave të famshëm.

A e keni vërejtur se si personazhet me rolin e të ligut në një tregim kanë karakteristika trekëndëshash dhe personazhet e dashura duket të jenë me fytyra të rrumbullakëta?, shkruan DailyMail.

Një video e re ka zbuluar se pse dhe si Disney dhe filmakrijuesit e tjerë përdorin dredhi për të na përafruar me heroin dhe na shtyjnë të urrejmë të keqin në filma, transmeton KosovaPress.

Tregon se si karaktere të tilla si Darth Vader dhe Maleficent nga Bukuroshja e fjetur kanë fytyra këndore të mprehta të bëra nga trekëndëshat, ndërsa personazhet e dashura si Baloo nga “The JungleBook” janë të bëra tërësisht nga rrathët.