Kuriozitete

Psikologët tregojnë se ka dy kritere që i gjykojmë njerëzit në takimin e parë!

Vlerësimi i parë bëhet në punë sekondash dhe sipas një studimi në Universitetin e Harvardit ka dy kritere mbi të cilat bazohet ky studim, transmeton arbresh.info.

Profesoresha e Harvardit Amy Cuddy ka studiuar për 15 vite se si arrijmë deri të një gjykim sapo e shohim dikë.

Sipas saj njerëzit bazohen në dy pyetje

A mund t’i besoj këtij personi?
A mund ta respektoj këtë person?
Secila lëvizje trupore dhe secili veprim i yni mund të ndikojë që njerëzit t’u përgjigjen këtyre dy pyetjeve në mënyrën e tyre.

Sidomos nga ana profesionale njerëzit mundohet të vlerësojnë nëse jeni kompetent dhe i butë që të mund t’u besojnë detyrim të ndryshme.

I gjithë gjykimi i parë varet nga paraqitja e jashtme dhe pastaj vjen “shitja e vetës” apo mënyra se sa jeni i zoti t’i tregoni aftësitë tuaja në shumë pak kohë./Abresh.info/