Rajon & Botë

Putini i fal armatim Serbisë

Presidenti rus Vladimir Putin i ka premtuar Serbisë se do t’ja falë dhjetëra avionëve luftarakë dhe tanke si rezervë të forcave saj të armatosura.

Ministri serb i Mbrojtjes, Zoran Djordjevic njoftoi se Serbia nuk do të paguaj asnjë cent për 29 miga, 29 avionëve luftarakë, 30 tanke luftimi dhe 30 automjete të blinduara të BRDM-2.

“Presidenti i Federatës Ruse ka thënë se do të nënshkruajë dekretin për lirimin (dërgesën e armëve), dhe kur kjo është bërë, ne do të veprojmë në përputhje me rrethanat”, tha Djordjevic, shkruan welt.de, transmeton Gazeta Express.

“Ne jemi duke pritur për procesin në Rusi do të përfundojë dhe pastaj të shohim se si pajisje të Serbisë do të dorëzohen.”

the authorE B