Rajon & Botë

Rusia prodhon tank të ri, besohet se do të përdoret me dekada të tëra

Prodhimi i një tanku të ri T-14 të quajtur “Armata” do të mund të përdoret pas vitit 2019, ka thënë zëvendës kryeministri i Rusisës, Dimitri Rogozin.
Ai shpreson se “Armata” do të shërbejë me dekada të rëra në forcat e armatosura, sikur ishte edhe rasti me një Tank T-72.

Ky lloj i tankut është i vetmi tank botëror i brezit të tretë të pasluftës dhe produkt tërësisht rus.

Ai është bazuar në platformën universale, në bazë të së cilës mund të prodhohen tanke, automjete për lufta të ashpra, automjete inxhinierike dhe mjete tjera të blinduara.

Versioni i plotë i këtji tanku do të përcaktohet nga presidenti i Rusisë, Vladimir Putin.