Aktuale

Serbia nuk zbulon detajet për korrigjimin e kufirit me Kosovën

Drejtori i të ashtuquajturës Zyrë për Kosovën në Serbi, Marko Gjuriq ka deklaruar se nuk ka pritje të mëdha nga raundi i ardhshëm i dialogut Kosov-Serbi, por ka thënë se dialogu duhet të mbahet i gjallë dhe se pala serbe, sipas tij, do të bëjë gjithçka që kështu të mbetet.

Gjuriq i ka thënë gazetës serbe “Kurir” se për zgjidhjen e problemit të Kosovës janë në opsion shumë ide, “por është e paqartë nëse ndonjë prej tyre do të gjendet në tavolinë si propozim, për të cilin do të mund të flasim me shqiptarët dhe palët e tjera të interesuara në bashkësinë ndërkombëtare” .

“Sigurisht ne nuk do të fshehin nga publiku se cila është pikëpamja jonë, nëse vjen deri te ndonjë bisedë serioze dhe në qoftë se ndonjë zgjidhje është në horizont. Në këtë fazë nuk do të ishte në interes të pozicionit tonë negociues për të dalim me ndonjë hollësi”, tha Gjuriq , duke u përgjigjur në pyetje në lidhje me idenë e Presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq, për demarkacionin me Kosovën, përcjell Telegrafi.

Ai ka thënë se nga raundi i ardhshëm i dialogut nuk pret shumë, por që bisedimet duhet të vazhdojnë.

“Në këtë moment nuk ka një shpresë të madhe. Ku rata tentojnë të formojnë Ushtrinë, është e vështirë të shpresosh për ndonjë lloj marrëveshje, por dialogu duhet të vazhdojë”, deklaroi Gjuriq.

Gjuriq ka thënë se investim i paralajëmruar në dhjetë komunat serbe në Kosovë do të orientohet për ringjalljen e objekteve ekzistuese industriale

“Qëllimi ynë është për të investuar burime të konsiderueshme dhe në institucionet tona në Kosovë dhe Metohi, kryesisht në sistemin e kujdesit shëndetësor, për shkak se prania e kaq qartë dhe fuqia e Serbisë”, ka thënë Gjuriq.

Gjuriq ka folur edhe lidhur me hetimet për vrasjen e Oliver Ivanoviqit duke thënë se “në Prishtinë është mënjanuar tema e vrasjes së kryetarit të Iniciativës Qytetare “Serbia, Demokracia, Drejtësia” Oliver Ivanoviq, “dhe nuk është një rastësi”.

“Shteti ynë nuk do të heqë dorë nga ndonjë hetim, as nga insistimi që bashkësia ndërkombëtare të përfshihet më drejtpërdrejt në zbardhjen e këtij krimi”, tha Gjuriq.

the authorE B