Shëndetësi

Shenjat e sëmundjeve vdekjeprurëse që nuk duhet t’i anashkaloni

Trupi i njeriut dërgon sinjale për të informuar se diçka nuk po shkon.

Shumë mund të kenë komplikime, por nuk i marrin ato si shenja.

Gjithsesi duhet të konsultoheni me mjekun për çdo simptomë që keni pasi ato që ju anashkaloni mund të jenë vërtet të rëndësishme.

Më poshtë do të shihni disa prej simptomave që mund të jenë shkaktare të kancerit.

Kanceri i gjirit

Gunga të forta në gji ose sqetull
Irritim në zonën e gjoksit
Ndryshim i formës së gjirit
Kanceri në mushkri:

Një kollë e gjatë është simptomë e sëmundjeve të mushkërive
Prerje oreksi
Humbja e menjëhershme e peshës trupore
Kollitje me gjak
Kanceri i trurit

Mund të provokojë kruajtjen e vrimave të hundës.
Kanceri i mitrës

Shkakton kruajtje në zonat gjenitale
Kanceri i zorrës

Shpërbërje spontane
Sekrecione mukoze
Shenja gjaku pas jashtëqitjes
Kanceri në veshka:

Urinoni gjak
Hipertension
Dhimbje në veshka
Dobësi kronike
Kanceri i stomakut:

Humbje në peshë
Neveri ndaj mishit
Ngopje të parakohshme
Anemi
Kanceri i laringut

Dhembje fyti për një kohë të gjatë
Vështirësi në frymëmarrje
Ndjenja e një gunge në fyt
Humbja e zërit
Kollitje me gjak dhe aromë e keqe