Aktuale

Shpend Maxhuni nuk do të largohet nga kreu i AKI’se

Drejtori i Agjencisë Kosovare të Intelegjencës, Shpend Maxhuni, do të vazhdojë të mbajë pozitën e kryespiunit. Ai nuk do të largohet nga kjo pozitë.

Ish-drejtori i Policisë, Shpend Maxhuni, nuk do të largohet nga udhëheqja e njëri prej institucioneve më të rëndësishme të sigurisë.

Shefi i AKI’së nuk do të largohet nga udhëheqja e këtij insticioni.

Burime të Express kanë thënë se Maxhuni do të vazhdojë të mbetët në krye të Agjencisë Kosovare të Intelegjencës.

Sot, media të ndryshme, kanë raportuar se Maxhuni do të largohet nga AKI’ja për të vazhduar karrierën në diplomaci.

Njëjtë ishte thënë edhe për Kryeprokurorin e Shtetit, Aleksander Lumzin, pasi ishte ballafaquar me skandalin e jurisprudencës.

Shpend Maxhuni është përfshirë në skandalin e deportimit të gjashtë shtetasve turq nga Kosova. Atëkohë, mbante pozitën e Shefit të Policisë. Pasi ishte shkarkuar Driton Gashi nga AKI, Maxhuni ishte transferuar në këtë institucion me nënshkrimin e Presidentit Hashim Thaçi dhe me aprovim të Ramush Haradinajt.

the authorBurbuqe Metolli