Kuriozitete

Si ta zbuloni që dikush po gënjen?

Kur dikush gënjen, sytë e tyre zakonisht shkojnë lart e në të djathtë, ndërsa së dyti, kur dikush rrudh supet, dhe ngrit vetullat lartë, mund të jetë shenjë që James thotë se njerëzit përdorin gjuhën e trupit si pjesë të performancës, duke besuar se është “një mënyrë e mirë që të mashtrojnë përmes gënjeshtrave të tyre”.

“Burrat në përgjithësi dalin të jenë gënjeshtarë të dobët, dhe arsyeja për këtë është që gratë në përgjithësi kanë tendencë që të bëjnë sikur u besojnë”, tha për gazetën britanike Express Judi James, një eksperte e gjuhës trupore.

“Çfarë kjo nënkupton është se pa u sfiduar, ata mendojnë që teknikat e tyre janë shumë të mira. Andaj, ata me shumë gjasë po përdorin teknika që i përdornin kur ishin pothuajse pesëvjeçarë, e që nuk janë të sofistikuar”.

“Po ashtu, kjo u jep vetëbesim që ua kapërcen fajin”.