Shëndetësi

Simptomat e kancerit të pankreasit kalojnë pa u vërejtur

Një në tre persona të rritur mund të injoroj simptomat potenciale të kancerit të pankreasit.

Dhimbjet e stomakut, humbja e pashpjegueshme e peshës dhe mostretja, mund të jenë shenjat paralajmëruese për këtë sëmundje vdekjeprurëse.

Zbulimi dhe trajtimi i hershëm janë vitale për shpëtimin e jetës.

Aktualisht, rreth një në dhjetë persona të diagnostifikuar me këtë sëmundje mbijetojnë më shumë se pesë vjet.

Kjo vjen më së shumti si pasojë e doagnostifikimit në fazat e vonshme, kur tretmanet janë të limituara.