Shëndetësi

Të largosh mukozën do të thotë të shmangësh këto ushqime

Mukoza në shumicën e rasteve është armiku ynë.

Sipas një fjalori mjeksor, mukozë do të thotë përzierja e tradhë dhe e ngathët e mucinave të ujit, elektroliteve, qelizave epiteliale dhe leukociteve që janë sekretuara nga gjëndrat që mbulojnë zgavrat e hundës, transmeton portali arbresh.info

Sipas një studimi të fundit thuhet se heqja e mukozës bëhet me shmangien e disa ushqimeve.
Shoqata Australiane e Imunologjisë ka theksuar se produktete e qumështit, ai akulloret dhe kosi, mund të prodhojnë mukozë te personat, sidomos nëse ato konsumohen në kohë të ftohtë.

Gjithashtu, mukoza shkaktohet edhe qumështi pluhur, pasi ajo shkakton mbingarkesë hundore, mungesë frymarrje dhe reduktim të funksionimit të mushkërive.
Në mesin e ushqimeve që duhet shmangur janë edhe disa perime dhe fruta.
Qendra Mjekësore e Universitetit të Marylandit, perimet dhe frutat që shkaktojnë mukozë janë bananet, patatet, misri dhe lakra.

Pra nëse jeni duke luftuar alergjinë sezonale, keni probleme me infeksion sinus ose të ftohur, patjetër që duhet të shmagni këto ushqime.
Mjekët rekomandojnë se pirja e çajit në mëngjes është mënyra ideale për të hequr dorë nga mukoza./arbresh.info/