Arsim & Kulturë

Zbulohen statujat 3.300 vjeçare

Në pjesën lindore të kryeqytetit të Egjiptit, Kajro, janë zbuluar dy statuja të mbretërve të lashtë egjiptian, ku njëra nga statujat supozohet se i përket Ramses II.

Ministri egjiptian i Monumenteve Historike, Halid Anani ka deklaruar se arkeologët egjiptianë dhe gjermanë, të cilët kryejnë gërmime në rajonin Ajn esh-Shems që ndodhet në ish-qytetin Evn në lindje të Kajros, pranë tempullit Ramses II, kanë gjetur dy statuja mbretërore që i përkasin familjes së 19-të që kë drejtuar Egjiptin e lashtë (1292-1190 p.e.s)./KosovaPress/